top of page

wo 29 nov

|

De locatie wordt later bepaald

Masterclass Cognitieve Sport Coaching

Cognitieve Sport Coaching biedt een nieuwe kijk op trainen en coachen. Waar de training vaak gericht is op het verbeteren van techniek en soms tactiek, richt deze vorm van coaching zich juist op dat lichamelijke onderdeel dat we bij iedere sport hard nodig hebben, onze hersenen. https://www.nlcoach

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Masterclass Cognitieve Sport Coaching
Masterclass Cognitieve Sport Coaching

Tijd en locatie

29 nov 2023, 18:30 – 21:30

De locatie wordt later bepaald

Over het evenement

Speciaal voor NLcoach leggen wij uit hoe de juiste combinatie van drie elementen (fysieke inspanning, intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning) een positieve invloed kan hebben op cognitieve functies. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om focus, alertheid, reactievermogen, coördinatie, en geheugen. Deze nieuw ontwikkelde masterclass is ontstaan vanuit de inzichten die de trainers ook toepassen in hun Cognitieve Fitness methode.

Cognitieve Sport Coaching is net als Cognitieve Fitness een methode die zich, naast het fysieke aspect, richt op het verbeteren van cognitieve functies. Cognitieve functies zijn van groot belang om goed te kunnen functioneren in ons dagelijkse leven én essentieel om te kunnen presteren tijdens sportwedstrijden. Binnen de sport gaat het bijvoorbeeld om functies als het inschatten van snelheid, timing, aandacht verdelen, ruimtelijke relaties leggen en visuele waarneming.

https://www.nlcoach.nl/events/

Deel dit evenement

Evenementen: Events
bottom of page