687C5AB5-C5B6-41BB-97A9-A24E09F87C10.jpe

Opleiding tot Cognitieve Fitness trainer

​​De behoefte aan trainers die gericht zijn op het gezond krijgen en houden van de hersenen is groot. Volgens het RIVM heeft ruim 25% van de Nederlanders een hersenaandoening (bron: RIVM-Hersenstichting), variërend van psychische problemen (depressie, e.d.), tot chronische aandoeningen (parkinson, dementie, e.d.) en niet aangeboren hersenletsel (hersenbloeding, trauma, e.d.). Juist deze groepen hebben baat bij een integrale aanpak als Cognitieve Fitness, waarbij beweging centraal staat (onderzoek Trimbos Instituut). Er is dus nog veel te doen voor deze doelgroepen en Cognitieve Fitness trainers kunnen hier een grote rol in spelen. 


Inmiddels zijn in Nederland ruim 200 Cognitieve Fitness trainers opgeleid, variërend van fysiotherapeuten tot bewegingsagogen.


Over de opleiding

Cognitieve Fitness is een actieve trainingsvorm, waardoor de opleiding ook een praktijkgericht karakter heeft. Voor de noodzakelijke theoretische achtergrond wordt een deel van de opleiding verzorgd door een neuropsycholoog. 

Gedurende de opleiding krijg je toegang tot een e-learning portaal die je gebruikt om tussen de fysieke lessen door meer achtergrond kennis te vergaren.

Opleidingsduur -tijden

De opleiding duurt 3 tot 4 maanden, verdeeld over 6 lesdagen van 10.00 tot 17.00. 


Toetsing en Certficering

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht en een theorietoets. Bij het positief afronden van de opleiding ontvang je vanuit de opleiders en de Stichting ter bevordering van Cognitieve Fitness een certificaat.

Kwaliteitsborging

Gecertificeerde trainers worden als lid toegelaten tot de Stichting ter bevordering van Cognitieve Fitness. In deze stichting heeft het Trimbos Instituut zitting genomen om toe te zien op de kwaliteit van de opleiding en de trainingen. 
Vanuit deze stichting wordt voor alle leden jaarlijks professionaliseringsbijeenkomsten georganiseerd om bij te blijven bij de nieuwe ontwikkelingen. Tevens krijgen trainers toegang tot een kennisbank, vol oefeningen, presentatiemateriaal en artikelen.

Voor wie is deze opleiding

Doelgroep voor deze opleiding: bewegingsagogen, fysiotherapeuten, psychomotorische therapeuten, sportdocenten, MBvO docenten, begeleiders in de GGZ, onderwijzers, etc. 

Mocht je twijfelen of je achtergrond aansluit bij de opleiding, neem dan vooraf contact op.

Accreditatie

Het register Vaktherapie heeft deze opleiding geaccrediteerd voor psychomotorische therapeuten - 68 punten 

Over de opleider

De lessen worden verzorgd door docenten van Body Brain Dynamics, waaronder de ​grondleggers van de Cognitieve Fitness methode en specialisten zoals een neuropsycholoog en bewegingswetenschapper.

Investering

VANWEGE HET 10-JARIG BESTAAN VAN BODY BRAIN DYNAMICS GELDT ER IN 2022 EEN EENMALIGE JUBILEUMKORTING VAN 30% OP DE OPLEIDINGSKOSTEN!!
HEEL 2022 IS DE PRIJS DUS GEEN
 €1995,- MAAR €1395,- (excl. 21%BTW)

Tevens is er een mogelijkheid voor een incompany training op locatie (minimaal 6 deelnemers). Hiervoor geldt in 2022 een korting van maar liefst 40%. Informeer naar de voorwaarden!

Afhankelijk van de leslocatie geldt er een maximum aantal deelnemers.

Corona

We volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid. Mochten er maatregelen effectief zijn die invloed hebben op onze opleiding, dan zullen we deze met de deelnemers overleggen.

 

Aanmelden

Mocht je jezelf aan willen melden, selecteer dan onderstaande datum en vul het inschrijfformulier volledig in.

Neem voor een reservering of andere vragen contact op via ons contactformulier.

Op deze opleiding zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

Opleidingsdata

 

Lees/download onze nieuwe brochure