top of page
687C5AB5-C5B6-41BB-97A9-A24E09F87C10.jpe

Opleiding tot Cognitieve Fitness trainer

​​De behoefte aan trainers die gericht zijn op het gezond krijgen en houden van de hersenen is groot. Volgens het RIVM heeft ruim 25% van de Nederlanders een hersenaandoening (bron: RIVM-Hersenstichting), variërend van psychische problemen (depressie, e.d.), tot chronische aandoeningen (parkinson, dementie, e.d.) en niet aangeboren hersenletsel (hersenbloeding, trauma, e.d.). Juist deze groepen hebben baat bij een integrale aanpak als Cognitieve Fitness, waarbij beweging centraal staat (onderzoek Trimbos Instituut). Er is dus nog veel te doen voor deze doelgroepen en Cognitieve Fitness trainers kunnen hier een grote rol in spelen. 


Inmiddels zijn in Nederland ruim 200 Cognitieve Fitness trainers opgeleid, variërend van fysiotherapeuten tot bewegingsagogen.


Over de opleiding

Cognitieve Fitness is een actieve trainingsvorm, waardoor de opleiding ook een praktijkgericht karakter heeft. Voor de noodzakelijke theoretische achtergrond wordt een deel van de opleiding verzorgd door een neuropsycholoog. 

Gedurende de opleiding krijg je toegang tot een e-learning portaal die je gebruikt om tussen de fysieke lessen door meer achtergrond kennis te vergaren.

Opleidingsduur -tijden

De opleiding duurt 3 tot 4 maanden, verdeeld over 6 lesdagen van 10.00 tot 17.00. 


Toetsing en Certficering

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht en een theorietoets. Bij het positief afronden van de opleiding ontvang je vanuit de opleiders en de Stichting ter bevordering van Cognitieve Fitness een certificaat.

Kwaliteitsborging

Gecertificeerde trainers worden als lid toegelaten tot de Stichting ter bevordering van Cognitieve Fitness. In deze stichting heeft het Trimbos Instituut zitting genomen om toe te zien op de kwaliteit van de opleiding en de trainingen. 
Vanuit deze stichting wordt voor alle leden jaarlijks professionaliseringsbijeenkomsten georganiseerd om bij te blijven bij de nieuwe ontwikkelingen. Tevens krijgen trainers toegang tot een kennisbank, vol oefeningen, presentatiemateriaal en artikelen.

Voor wie is deze opleiding

Doelgroep voor deze opleiding: bewegingsagogen, fysiotherapeuten, psychomotorische therapeuten, sportdocenten, MBvO docenten, begeleiders in de GGZ, onderwijzers, etc. 

Mocht je twijfelen of je achtergrond aansluit bij de opleiding, neem dan vooraf contact op.

Accreditatie

Het register Vaktherapie heeft deze opleiding geaccrediteerd voor psychomotorische therapeuten - 68 punten 

Over de opleider

De lessen worden verzorgd door docenten van Body Brain Dynamics, waaronder de ​grondleggers van de Cognitieve Fitness methode en specialisten zoals een neuropsycholoog en bewegingswetenschapper.

Investering

De opleidingskosten bedragen €1995,- (excl. 21%BTW). 

Tevens is er een mogelijkheid voor een incompany training op locatie (minimaal 7 deelnemers). Informeer naar de voorwaarden!

Afhankelijk van de leslocatie geldt er een maximum aantal deelnemers.

Corona

We volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid. Mochten er maatregelen effectief zijn die invloed hebben op onze opleiding, dan zullen we deze met de deelnemers overleggen.

Opleiding: Courses & Programs

Aanmelden

Mocht je jezelf aan willen melden, selecteer dan onderstaande datum en vul het inschrijfformulier volledig in.

Neem voor een reservering of andere vragen contact op via ons contactformulier.

Op deze opleiding zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Opleiding: Text

Opleidingsdata

Opleiding: Events List

Maak kennis met Body Brain Dynamics

Eindeloze mogelijkheden

Bij Body Brain Dynamics geloven we erin dat iedereen het recht heeft om te leren. Of het nu gaat om het perfectioneren van een bepaalde vaardigheid of het aanleren van een volledig nieuwe vaardigheid, onze experts staan je bij om de kennis die je zoekt eigen te maken. Onze cursussen zijn uniek en gevarieerd om zo aan alle behoeften en vaardigheden te voldoen. Bekijk de rest van onze website om meer te weten te komen en neem contact met ons op als je nog vragen hebt.

Opleiding: Welkom

Lees/download onze nieuwe brochure

Opleiding: HTML Embed
bottom of page