top of page

Project
Cognitieve Fitness in Friesland

Project CF in Friesland: Tekst
Alle video's

Alle video's

Project CF in Friesland: Video's

Initiatief & Doel

Een samenwerkingsinitiatief tussen regionale en lokale partijen om Cognitieve Fitness in Friesland in te zetten om senioren (van actieve ouderen tot lichte vorm van dementie), mensen met NAH en mensen met psychische problematiek (GGZ) te helpen met re-integratie en participatie.

Project idee

Samen met een groep van enthousiaste mensen van onder andere Sport Fryslân, Sportbedrijf Drachten, Gemeente Noard East Fryslân en Zorgcentrum Het Bildt, zijn we onder begeleiding van Stichting Sportsubsidies en de Stichting ter bevordering van Cognitieve Fitness in gesprek om een project te starten om in Friesland een goed Cognitieve Fitness trainingsaanbod te creëren voor mensen die veel baat hebben bij een training om hun algehele gezondheid (lichaam en geest) te verbeteren of op peil te houden. 

Hiervoor is er besloten om in Friesland de opleiding te verzorgen.

Friesland

Inmiddels is de eerste opleiding afgerond en hebben we in totaal meer dan 20 Cognitieve Fitness trainers (waaronder buurtsportcoaches, fysiotherapeuten en seniorenbegeleiders) in Friesland opgeleid. De inzet is om het dekkingsgebied te vergroten om de doelgroep beter te kunnen bereiken. 

In insteek is om in 2023 een tweede groep op te leiden. Dit project wordt gecoördineerd door Sport Fryslân.

Project CF in Friesland: Cursussen en programma's
haersmahiem.jpg
Project CF in Friesland: Welkom

Wordt Cognitieve Fitness trainer in de regio

Ook in 2023 willen we een groep in Friesland opleiden tot Cognitieve Fitness trainer.

Over de opleiding: De opleiding is een intensief programma van 3-4 maanden die wordt verzorgd in de provincie Friesland.  Tijdens de opleiding zijn er 5 contactdagen. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht (video opdracht) en een theorietoets. Na het behalen van deze opdrachten ontvang je een certificaat en wordt je opgenomen in de lijst van gecertificeerde Cognitieve Fitness trainers. Met dit certificaat heb je toegang tot een grote online database met CF oefeningen, literatuur, etc. en wordt je uitgenodigd voor onze jaarlijkse professionaliseringsdagen.

Tijdens de opleiding heb je toegang tot een online platform waarin je achtergrond informatie krijgt en extra verdiepend videomateriaal. Studielast voor de opleiding is gemiddeld 2-3 uur per week.

Kosten: Voor dit project is een speciaal tarief afgesproken (35-40% korting op het standaard opleidingstarief van €1995,-), die afhankelijk is van het aantal deelnemers. Neem hiervoor contact op met Jurjen Bosch van Sport Fryslân.

Project CF in Friesland: Over
bottom of page