IMG_6628_Facetune_29-02-2020-16-46-55 2.
87741981_1342195042649798_17003467532759

Uitgebreide CF clinic in Alkmaar

29 februari 2020

Afgelopen zaterdag waren we door twee verschillende organisaties gevraagd voor het verzorgen van uitgebreide CF clinics. Omdat de clinics op verschillende locaties plaatsvonden zijn we met twee teams op pad gegaan. Een team van trainers ging naar de bijscholingsbijeenkomst in Alkmaar voor senioren sportleiders georganiseerd door Alkmaar Sport. Ons andere team ging naar The Coach in Nijmegen, het bijscholingsevent voor trainers en coaches aangesloten bij de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Ook geïnteresseerd in een unieke workshop of uitgebreide clinic? Vraag vrijblijvend info of een offerte aan.

Cognitieve Fitness als bijscholing voor KNGU

29 februari 2020

Binnen de KNGU verzorgen we een drie uur durende bijscholing over Cognitieve Fitness, speciaal gericht op KNGU docenten. Deze bijscholingseditie vond plaats in Nijmegen. De deelnemers waren allemaal ervaren docenten met verschillende doelgroepen, van jeugd en ouderen tot wedstrijdturners. Ook deze editie was weer een succes, met een mooi deelnemersaantal van 23.

IMG_6135_Facetune_01-02-2020-14-47-36.jp
8FEA83BB-B20A-482A-9D44-5D6EBD0E1A3D.jpg

Open Workshop

2 februari 2020

Dank aan de enthousiaste dames die gisteren uit alle uithoeken van het land kwamen om onze Open Workshop te bezoeken. We hopen dat jullie een inspirerende ochtend hebben gehad.

Fitstap coachopleiding

26 januari 2020

Afgelopen weekend weer met veel plezier de Fitstap-coaches de beginselen van Cognitieve Fitness bijgebracht. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2020 vindt de eerstvolgende opleiding plaats in Nijmegen.
https://www.fitstap.nl/wat-is-cognitieve-fitness/

A1A6E6CB-23C5-47D8-989E-B608A43C05BE.JPG
IMG_8218_edited_edited.jpg

Startbijeenkomst incompany opleiding  in samenwerking met VML

19 januari 2020

Op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Lesgevers Sport en Bewegen 55 plus (VML) hebben wij afgelopen weekend een CF clinic verzorgd. VML is een beroepsvereniging van gediplomeerde lesgevers sport en spel die bewegingslessen aanbieden aan senioren. De leden van VML (docenten MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)) houden meer dan 300.000 55-plussers in beweging. Een belangrijke maatschappelijke taak die wij graag ondersteunen. Daarom hebben wij besloten om dit jaar in samenwerking met de VML een speciale incompany opleiding tot CF trainer te verzorgen. Leden van de VML kunnen zich hiervoor bij de VML opgeven en onze opleiding tegen een sterk gereduceerd tarief volgen. Gezien de enthousiaste reacties na afloop van de bijeenkomst zal dit zeker een vervolg krijgen.

Bijscholing KNGU

1 september 2019

De 3 uur durende scholing was gericht op trainers van gymnastiekverenigingen en vond plaats in Alphen aan de Rijn.
Een leuke en leergierige groep trainers die we hebben proberen te inspireren met relevante inzichten vanuit de neurowetenschap voor de eigen sportpraktijk. Op zaterdag 9 november mogen we in Alkmaar opnieuw een bijscholing verzorgen voor de KNGU.

IMG_6051_Facetune_10-01-2020-17-54-00.jp
groepsfotodirection.jpg

CF in Fryslân

12 januari 2020

We zijn het nieuwe jaar gestart met een CF trainersopleiding in Friesland. In opdracht van de Friese Wouden zijn we de komende maanden bezig om een enthousiaste en betrokken groep zorgprofessionals middels een incompany traject op te leiden tot CF trainer. De Friese Wouden is onderdeel van de KwadrantGroep: een toonaangevend zorgconcern in de Friese ouderenzorg. De opleiding vindt plaats in woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost. De bedoeling is dat Cognitieve Fitness zal worden ingezet om de bewoners op een laagdrempelige en plezierige manier aan het bewegen te krijgen. Een mooi initiatief waar we graag een bijdrage aan leveren.

De Direction: een innovatief product om trainingen uitdagender en dynamischer te maken

8 januari 2020

Body Brain Dynamics heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het Belgische start-up bedrijf Ledsreact. Ledsreact is het bedrijf van Koen Vercauteren en hij ontwikkelde de 'DIRECTION'. De Direction is een digitale sport- en spelkegel die aan de hand van lichtsignalen de reactiesnelheid van sporters op de proef stelt. Werken met de 'Direction' zorgt voor een verhoogde motivatie, scherpere reacties, en gevarieerde trainingen. Het doet een beroep op ons cognitief vermogen en daarom zien wij het als een waardevolle tool die wij graag integreren in onze Cognitieve Fitness trainingen.

Body Brain Dynamics is strategisch partner van Ledsreact en daarmee de leverancier van de Direction in Nederland. Naast de verkoop en distributie van de Direction verzorgen wij workshops en trainingen om jou als trainer te helpen om op een een niveau omhoog te gaan met jouw team/sporter.

trainersnajaar2019.jpg
IMG_4774_Facetune_05-10-2019-15-56-44%20

Nieuwe lichting CF trainers

20 december 2019

Reuzetrots op onze 6 nieuwe CF trainers! Na zes intensieve opleidingsdagen werd hun harde werken onlangs beloond en mogen zij zich voortaan gecertificeerd CF trainer noemen. Daarmee zal de CF methode weer verder worden verspreid binnen Nederland en kunnen meer mensen kennis maken met ons unieke en wetenschappelijk onderbouwde concept om de hersenen gezond te houden. 

In het voorjaar van 2020 starten we weer met onze volgende trainersopleiding. Op zaterdag 1 februari 2020 organiseren wij eerst een Open Workshop voor mensen die kennis willen maken met ons concept.

CF in de Fitstap coachopleiding

5 oktober 2019

Speciaal voor de groep mensen die vanuit gezondheidsoogpunt meer moet (curatief) of wil (preventief) gaan bewegen, ontwikkelde KWBN een nieuw en uniek beweegprogramma: FitStap. Een programma dat verder kijkt dan alleen bewegen. Een interventie die door zijn unieke opzet toewerkt naar het bereiken van een gezonde geest in een vitaal lichaam. En dat vraagt om coaches met speciale capaciteiten. 

Body Brain Dynamics verzorgt in de opleiding de Cognitieve Fitness module. Via korte oefeningen die zijn gericht op specifieke cognitieve vaardigheden, worden de deelnemers zich bewust van de positieve effecten van bewegen op de hersenen. Tijdens deze oefeningen wordt er veel gelachen en ervaren deelnemers dat ze door veel oefening snel tot verbetering van hun uitvoering komen. Oefenen en herhalen zorgen ervoor dat de verbindingen in de hersenen sterker worden. Door nieuwe vaardigheden te leren houd je je hersenen betrokken en uitgedaagd, waardoor er nieuwe neurale verbindingen gebouwd worden en je cognitieve functies verbeterd worden.

ow.jpg
metScherder.heic

Goed bezochte Open Workshop

30 september 2019

Afgelopen zaterdag een goed bezochte Open Workshop met enthousiaste deelnemers uit verschillende vakgebieden. Een uitgebreide toelichting kunnen geven op ons concept en onze trainersopleiding afgewisseld met een set uitdagende oefeningen. We hebben er samen met de deelnemers weer veel plezier aan beleefd. De volgende Open Workshop vindt plaats op 1 februari 2020.

Cognitieve Fitness bij NAH dag 

22 september 2019

Zaterdag 21 september jl. organiseerde de Edwin van der Sar Foundation een speciale dag voor gezinnen met een kind met hersenletsel (5-12 jaar) en hun broers en zussen, op het prachtige terrein van de KNVB Campus in Zeist.Voor de kinderen was er een sportief programma onder professionele begeleiding. Voor de ouders waren er diverse workshops en lezingen m.m.v. diverse experts uit het werkveld jeugd & hersenletsel. Na de opening door Annemarie van der Sar volgden er interessante lezingen van Erik Scherder en Eric Hermans. Daarna mochten wij met veel plezier twee workshops verzorgen voor de ouders. Al met al weer een zeer geslaagde dag!