top of page

Nieuws

Facetune_11-11-2022-18-43-52.jpg

Afronding verdiepingsmodule NAH

We hebben afgelopen weekend onze tweedaagse verdiepingsmodule NAH (niet-aangeboren hersenletsel) afgesloten met een enthousiaste groep beweegdeskundigen. Doel van deze nieuwe module is het bieden van inspiratie en verdieping aan professionals die werken met deze doelgroep. Dat doen we door de kennis en het inzicht te vergroten over het bewegen met NAH-cliënten. Aan de basis liggen de wetenschappelijk onderbouwde principes van de Cognitieve Fitness methode waarbij deelnemers worden gestimuleerd om de vertaalslag te maken naar de eigen praktijk. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan de ambitie om mensen met NAH op een laagdrempelige en toegankelijke manier te motiveren om te gaan bewegen bij lokale sportaanbieders en daarmee zowel de lichamelijke conditie als het functioneren van het brein positief te bëinvloeden. De verdiepingsmodule is opgezet samen met de Hersenstichting en NL Actief en heeft een praktisch en interactief karakter met een mix van werkvormen (blended learning). Binnenkort zal een evaluatie plaats vinden van deze pilot en de intentie is om het structureel aan te gaan bieden.

IMG_561698F0AC1E-1.jpeg

Incompany opleiding Team Sportservice

Parallel aan onze reguliere najaarsopleiding hebben we momenteel ook een in company opleiding lopen in opdracht van Team Sportservice. Team Sportservice richt zich op de maatschappelijke inzet van sport en bewegen. Hun drijfveer is om écht ieder mens, en daarmee de maatschappij, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten die het met zich meebrengt; op het vlak van plezier, mentale en fysieke gezondheid en het bieden van een sociaal netwerk. Een missie waar onze CF methode naadloos op aansluit. We zijn blij en trots dat we voor de tweede keer een in company opleiding voor Team Sportservice mogen verzorgen.

Facetune_14-10-2022-19-07-51.jpg

Verdiepingsmodule NAH

Afgelopen weekend zijn we gestart met onze nieuw ontwikkelde Verdiepingsmodule NAH (Niet-aangeboren hersenletsel). Deze nieuwe loot aan de stam van ons opleidingsaanbod is tot stand gekomen in samenwerking met de Hersenstichting en NL Actief. De Hersenstichting heeft ons gevraagd om vanuit onze expertise een kortdurende opleiding te ontwikkelen voor bewegingsdeskundigen met de specialisatie NAH. NL Actief, de grootste brancheorganisatie in de Nederlandse sport, heeft onder andere de werving en de locatie verzorgd. We zijn uiteraard verheugd om samen te werken met deze twee belangrijke partijen.

In deze tweedaagse opleiding krijgen de deelnemers kennis en inzicht aangereikt, onder andere over de CF-methodiek, de doelgroep NAH en de effecten van beweging, uitdaging en ontspanning op het brein. Doel is om het inzicht bij de deelnemers over het bewegen met de doelgroep NAH te vergroten en henzelf de vertaalslag naar de eigen beweegpraktijk te laten maken. Een ander doel is om NAH cliënten op een laagdrempelige en toegankelijke manier te motiveren om te gaan bewegen bij lokale beweegaanbieders en daarmee zowel de lichamelijke conditie als het functioneren van het brein positief te beïnvloeden. Mensen met hersenletsel worden op deze manier gemotiveerd om weer in beweging te komen, met als doel om na een periode van revalidatie het ‘gewone’ leven weer op te pakken en de kans op terugval te doen afnemen.

Facetune_17-09-2022-19-42-49.jpg

Najaarsopleiding gestart

We zijn weer gestart met onze najaaropleiding tot CF trainer. Een enthousiaste groep professionals uit verschillende vakgebieden heeft zich gemeld om de komende maanden geschoold te worden in de CF methode. Met verschillende achtergronden maar wat hen bindt is de passie voor beweging en de fascinatie voor de hersenen. We wensen hen veel succes en plezier!

1F0EC467-FBA7-4CA2-BA59-38C718D940D4.JPG

Laatste voorjaarsopleiding afgerond

Vandaag hebben we onze derde voorjaarsopleiding afgerond en dat betekent dat we ons team weer verder hebben uitgebreid met vijf nieuwe gecertificeerde CF trainers. Van harte gefeliciteerd Carolien, Gabrielle, Babette, Anouck en Jordi en veel succes met jullie inspanningen om CF verder op de kaart te zetten! In september starten we weer met onze najaarsopleiding waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn.

289381573_2014141378788491_8371006399539541012_n.jpg

Professionaliseringdag 2022

In het kader van onze jaarlijkse professionaliseringsdag hebben we voor de zomervakantie een deel van onze CF trainers weer geïnspireerd met nieuwe oefeningen en de laatste neurowetenschappelijke inzichten. We kijken terug op een gezellige en geslaagde bijeenkomst

IMG_4064_Facetune_14-06-2022-19-09-08.jpg

CVA Netwerk Amsterdam

Het CVA Netwerk Amsterdam is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de zorg voor patiënten met een CVA (Cerebro Vasculair Accident). Op uitnodiging van dit netwerk hebben we een Cognitieve Fitness workshop mogen verzorgen voor een enthousiaste groep fysiotherapeuten uit de 1e, 2e en 3e lijn. We hebben ze kennis laten maken met de Cognitieve Fitness-methodiek, om mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) op een laagdrempelige en toegankelijke manier te motiveren om te gaan bewegen en daarmee zowel de lichamelijke conditie als het functioneren van het brein positief te beïnvloeden. Mensen met hersenletsel hebben vaker fysieke beperkingen, ze moeten opnieuw hun grenzen leren kennen, wennen aan het leven na het letsel, waarbij sprake kan zijn van angst, onzekerheid, overgevoeligheid voor prikkels, vermoeidheid en lusteloosheid. Beweging zorgt voor een betere doorbloeding in de hersenen, bevordert de aanmaak van nieuwe hersencellen, bevordert de mogelijkheid dat hersendelen functies van beschadigde hersenen overnemen, kan negatieve gevolgen van stress op de hersenen tegen gaan en zorgt voor aanmaak van stoffen in de hersenen die je een goed gevoel geven. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

groepsfotoBJM.jpg

Samenwerking met Bureau Jeugd en Media

Vandaag een mooie start gemaakt met onze nieuwe samenwerkingspartner Bureau Jeugd & Media (BJM). BJM is gespecialiseerd in mediawijsheid en mediaopvoeding. Zij hebben samen met ons een lespakket ontwikkeld genaamd ‘Balans & Focus’ over gezond en bewust gebruik door leerlingen van digitale tools zoals sociale media, gamen en de smartphone.

Leerlingen zijn verknocht aan hun smartphone, games en sociale media. Maar ze hebben ook veel moeite om te stoppen. Hierdoor gaan tieners vaak veel te laat slapen. Of ze worden zo afgeleid door alle triggers op hun mobiel, dat huiswerk maken nauwelijks lukt. Gevolgen zijn gevoelens van stress, een slechte concentratie, lage leermotivatie en vermoeidheid.

Met behulp van deze innovatieve lesmethode krijgen leerlingen wetenschappelijke inzichten over hoe hun brein reageert op digitale media. Ze denken na over de grote aantrekkingskracht van de smartphone en alle apps die hun aandacht voortdurend proberen te kapen. Ze leren hoe digitale beloning werkt: over dopamine-aanmaak bij notificaties. En de gaan bij zichzelf na hoe gevoelig ze zijn voor FOMO. De leerlingen brengen hun eigen mediagebruik in kaart en staan stil bij hun digitale balans. Hoe kunnen ze die verbeteren?

Bij de lessen van dit thema wordt gebruik gemaakt van instructievideo’s met oefeningen voor ‘cognitieve fitness’ om hun brein optimaal te gebruiken. Ten eerste door uitdagende bewegingsoefeningen en ten tweede door bewuste ademhalingsoefeningen te doen en je hoofd leeg te maken. Het was een geslaagde opnamedag met dank aan de jeugdige deelnemers en Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd en Media

E2A22358-53A9-476C-A01C-C6F96D8860BB.JPG

Nieuwe CF trainers in Friesland

Ook onze tweede voorjaarsopleiding hebben we succesvol kunnen afsluiten. We zijn zeer verheugd dat we onze trainersgilde in Friesland hebben kunnen uitbreiden met een groot aantal nieuwe gecertificeerde CF trainers. Een mooie mix van fysiotherapeuten, buurtsportcoaches en andere beweegprofessionals die, ondersteund door lokale partijen, de komende periode gezamenlijk aan de slag gaan om de CF methode in het noorden van ons land op de kaart te zetten. Friesland zien wij als een kansrijke regio gezien de groeiende belangstelling voor onze methode en de enthousiaste reacties op plekken waar de trainingen reeds worden gegeven. We hopen hier in het najaar een vervolg aan te geven en zijn op zoek naar organisaties die hier de waarde van inzien en bereid zijn om tegen een speciaal tarief trainers op te laten leiden. Gefeliciteerd allemaal! Tige tank en oant sjen 😃

cftrainers.HEIC

Professionaliseringsdag 2022

Op zondag 19 juni organiseren we weer onze jaarlijkse professionaliseringsdag voor gecertificeerde Cognitieve Fitness trainers die lid zijn van de Stichting ter bevordering van Cognitieve Fitness. Een evenement om weer samen te komen met collega CF trainers en nieuwe inspiratie op te doen, te netwerken en bijgepraat te worden over de laatste neurowetenschappelijke inzichten.

Ben je een gecertificeerde CF trainer en lid van de Stichting maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Laat het ons dan even weten (mogelijk is het in je spamfolder terecht gekomen). Aanmelden voor de professionaliseringsdag kan tot uiterlijk 30 mei via onderstaande link:

https://www.cognitievefitness.nl/.../cognitieve-fitness...

JPEG-afbeelding-0CA9709EBB94-1.jpeg

De dag van de bewegingsagoog

Op uitnodiging van Movere, de overkoepelende vakvereniging voor de Bewegingsagoog in Nederland, gaven wij een inspiratiesessie tijdens De dag van de beweginsagoog. Een evenement dat in het teken stond van verbinding en deskundigheidsbevordering. Mooi om de enthousiaste reacties van de deelnemers te horen en we gaan samen met het bestuur in overleg om te kijken of we hier een vervolg aan kunnen geven.

IMG_3808_Facetune_14-05-2022-19-44-22.jpg

Nieuwe lichting CF trainers

Gisteren hebben we onze eerste voorjaarsopleiding afgerond en mochten we het trainerscertificaat uitreiken aan een leergierige en gemotiveerde groep CF ambassadeurs. Zij gaan de komende periode enthousiast aan de slag met de CF methode binnen hun eigen vakgebied. We wensen deze nieuwe lichting CF trainers veel succes!

Ook geïnteresseerd in deze evidence-based methode? In september start de eerstvolgende opleiding met 30% korting!

Voor meer info:

https://www.cognitievefitness.nl/opleiding-tot-cognitieve...

57296169-8695-43B7-AE19-76156C8FAF98.JPG

Promotieonderzoek bekroond met doctorsgraad

Trots op ‘onze’ neuropsycholoog Anna Meijer die vandaag de academische doctorsgraad kreeg uitgereikt op de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij verdedigde met verve haar proefschrift “Physical activity during childhood: How exercise impacts the brain” voor een promotiecommissie. Diverse hoogleraren, waaronder professor dr. Erik Scherder, stelden kritische vragen over het proefschrift. Anna vormt samen met Sara Galle ons team van neuropsychologen dat garant staat voor de wetenschappelijke onderbouwing van de Cognitieve Fitness methode. Gefeliciteerd Anna!

fitstapgroepsfoto.jpg

Fitstap in Utrecht

Afgelopen weekend weer een nieuwe lichting Fitstap coaches kennis laten maken met de Cognitieve Fitness methode. We hebben ze op een uitdagende manier in beweging gezet en handvatten meegegeven om de hersenen tijdens de wandeltrainingen te prikkelen.

9490EF85-E6C0-4D96-B8B8-7EED9097BD85.JPG

Fitstap in Almelo

In samenwerking met Sportbedrijf Almelo, de KWBN en 7 fysiopraktijken zal dit jaar gestart worden met het project Fitstap in diverse Almelose wijken. Fitstap staat in het teken van wandeltechnieken, spierversterkende oefeningen, cognitieve fitness en mentale fitheid.Voor het Fitstap programma van de Koninklijke Wandelbond Nederland reisden we onlangs af naar Almelo. Onder een stralend zonnetje lieten we een enthousiaste groep fysiotherapeuten kennis maken met onze methode.

IMG_3369_Facetune_13-02-2022-05-30-12 2.jpg

Cognitieve Fitness in Friesland

We zijn gisteren afgereisd naar Friesland voor de start van onze tweede trainersopleiding dit jaar. Een twintigtal deelnemers (fysiotherapeuten, zorgprofessionals en beweegcoaches) gaan zich de komende maanden verdiepen en bekwamen in de CF methode. Daarmee zullen we het aanbod van de CF trainingen verder gaan uitbreiden in het noorden van Nederland zodat diverse doelgroepen hier straks gebruik van kunnen maken.

Ben jij op zoek naar een uitdagende opleiding met diepgang en een praktische insteek? Wil je actief werken aan de gezondheid van jouw hersenen en die van anderen? Dan is onze opleiding tot Cognitieve Fitnesstrainer wellicht ook iets voor jou. Op 19 maart a.s. starten we weer met onze volgende reguliere trainersopleiding in Utrecht. Dit jaar met 30% korting! Voor in company trajecten zelfs 40%, we informeren u graag over de mogelijkheden.

https://www.cognitievefitness.nl/evenementen/start-tweede-opleiding-tot-gecertificeerd-cognitieve-fitness-trainer-editie-2022-voorjaar

IMG_3338.jpg

Start nieuwe trainersopleiding

Gisteren zijn we weer gestart met onze eerste trainersopleiding van dit jaar. Er heeft zich opnieuw een enthousiaste en leergierige groep deelnemers aangemeld die de CF-methode in hun eigen trainings-/werkpraktijk willen gaan toepassen. Ben jij ook op zoek naar een evidence-based programma waarmee je mensen op een plezierige manier in beweging brengt? Geef je dan op voor onze volgende trainersopleiding die 19 maart van start gaat. 

https://lnkd.in/d5gKU97H

Of meld je aan voor onze Open Workshop op zondag 6 februari a.s.

https://lnkd.in/dJENgS9E

JPEG-afbeelding-B6F53BCB558F-1.jpeg

Inspiratiesessie in Amstelveen

Op uitnodiging van Amstelveen Sport en Participe Amstelland verzorgden wij onlangs een inspiratiesessie ‘Cognitieve Fitness’ voor docenten en trainers die beweegles geven aan ouderen in Amstelland. Wij informeerden hen over de achtergrond en basisprincipes van onze beweegmethode en lieten ze kennismaken met een aantal ‘uitdagende’ oefeningen die ze kunnen toepassen in hun eigen trainingspraktijk. Ook wezen we hen op de mogelijkheid van de opleiding tot CF trainer die eind januari 2022 van start gaat en waar momenteel nog enkele plekken beschikbaar zijn. Vanwege het 10-jarig bestaan van Body Brain Dynamics geldt er in 2022 een eenmalige jubileumkorting van 30% op de opleidingskosten.

groepsfotonajaar2021.jpg

Nieuwe lichting CF trainers

Trots op onze nieuwe lichting CF trainers die gisteren hun opleiding met succes hebben afgerond. Zij gaan de komende periode enthousiast aan de slag met de CF methode binnen hun eigen vakgebied. We wensen deze CF ambassadeurs veel succes toe! Ook geïnteresseerd in deze evidence-based methode?


Eind januari start de eerstvolgende opleiding met 30% korting!

IMG_2528.HEIC

Geslaagd webinar KWBN

Op uitnodiging van de KWBN hebben we gisteravond een drukbezochte webinar mogen verzorgen. Ruim 100 (wandel)trainers hebben we geïnformeerd over de kernelementen van onze methode en hoe zij dat zouden kunnen toepassen in hun eigen trainingspraktijk. Daarnaast hebben we ze gewezen op de speciale jubileumkorting die we in 2022 gaan geven op onze opleiding tot Cognitieve Fitness trainer. Body Brain Dynamics bestaat dan 10 jaar en om dat heuglijke feit te vieren geven we volgend jaar eenmalig een korting van 30% op de kosten van de opleiding. Voor coaches die reeds de Fitstap opleiding hebben gevolgd is er zelfs een korting van 40%. Meer info over onze jubileumactie binnenkort op onze website.
(Photocredit: Michael Nicolaas)

IMG_2393.JPG

Professionaliseringsdag CF trainers

Onlangs weer een mooie professionaliseringsdag gehad met een deel van onze gecertificeerde CF trainers. Een jaarlijkse happening waarbij nieuwe oefeningen worden gegeven, de laatste neurowetenschappelijke inzichten worden gedeeld en er ruimte is om te netwerken. De datum voor de volgende professionaliseringsdag is ook alweer gepland. Zondag 19 juni 2022 hopen we weer een grote groep CF trainers die gecertificeerd en lid zijn van de Stichting ter bevordering van Cognitieve Fitness te mogen verwelkomen.

PHOTO-2021-11-11-12-12-51.jpg

Nieuwe CF trainers voor de Zorggroep

Felicitaties aan de fysiotherapeuten en psychomotorisch therapeuten van de Zorggroep in Venlo voor het succesvol afronden van de incompany opleiding. Zij mogen zich voortaan gecertificeerd CF trainer noemen en wij wensen hen veel succes bij het aanbieden van deze methode aan hun cliënten. Naast hun diploma hebben de PMT-ers ook accreditatiepunten verdiend. Dank ook aan het management van de Zorggroep voor het in ons gestelde vertrouwen. Mooi initiatief om te gaan investeren in meer bewegen voor hun cliënten en daarbij te kiezen voor een evidence based methode als Cognitieve Fitness. Uiteraard hopen we dat meerdere zorgcentra in Nederland dit voorbeeld zullen volgen. Heeft u interesse in het opleiden van uw zorgprofessionals tot CF trainer? We informeren u graag over de mogelijkheden.

243365279_1827352647467366_4049080067821129616_n.jpg

Samenwerking met de Hersenstichting

Onlangs met veel plezier een inspiratiesessie Cognitieve Fitness verzorgd voor de medewerkers van de Hersenstichting. Dank voor de uitnodiging Merel Heimens Visser en Annemarie van der Sar en fijn dat we een actieve bijdrage hebben mogen leveren tijdens jullie medewerkersdag. We zien uit naar de samenwerking op meerdere projecten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden en het risico op hersenaandoeningen te verkleinen.

244468018_1819781374891160_2226152849177057585_n.jpeg

Opleiding tot Fitstap coach

Al sinds 2017 zijn we betrokken bij de opleiding tot Fitstap coach. Fitstap is een uniek beweegprogramma ontwikkelt door de de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) speciaal voor de groep mensen die vanuit gezondheidsoogpunt meer moet (curatief) of wil (preventief) gaan bewegen. Een programma dat verder kijkt dan alleen bewegen. Een interventie die door zijn unieke opzet toewerkt naar het bereiken van een gezonde geest in een vitaal lichaam. Cognitieve Fitness maakt standaard onderdeel uit van de speciale tweedaagse opleiding tot Fitstap coach

en biedt de wandeltrainers oefeningen gericht op het trainen van de hersenen. Afgelopen maand mochten we weer een CF module verzorgen aan een nieuwe lichting Fitstap coaches. (Foto: Eric Voet)

https://www.youtube.com/watch?v=3-U_1vHiJgo&t=47s

03B8F73B-3867-4E7A-B0D7-278B766ABD3E 2.JPG

In company opleiding voor de Zorggroep in Limburg

In opdracht van de Zorggroep verzorgen wij momenteel een in company opleiding tot Cognitieve Fitness trainer in Venlo. De Zorggroep staat met een keur van zorgdiensten en vele woon- en zorgcentra klaar voor iedereen in Noord- en Midden-Limburg die zorg nodig heeft, van jong tot oud.
Afgelopen weekend zijn we gestart met de eerste twee lessen en de komende maanden zullen wij nog een paar keer in zuidelijke richting afreizen om een groep van 6 fysiotherapeuten en 3 psychomotorisch therapeuten die zorg verlenen aan mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel te scholen in onze methode.

241311957_1798663840336247_1621525028250547171_n.jpg

Ouder-Kind dag Edwin van der Sar Foundation/Hersenstichting

Begin september weer veel plezier beleefd tijdens de jaarlijkse Ouder-Kind dag georganiseerd door de Edwin van der Sar Foundation in samenwerking met de Hersenstichting. Een speciale dag voor gezinnen met een kind met hersenletsel en hun broers en zussen. Dit keer mochten we de energizer verzorgen om de after-lunchdip te voorkomen. De kracht van beweging in combinatie met cognitieve uitdaging en bovenal plezier! Een serieuze boodschap in humor verpakt !

37AF1270-221F-4812-801C-39227A59F4DB 2.JPG

Diploma in the pocket!

Daarmee mogen onze nieuwe trainers zich nu officieel gecertificeerd Cognitieve Fitnesstrainer noemen. Onlangs rondden zij de opleiding af met het welverdiende certificaat. Na een intensief traject waarbij de lesdagen, vanwege een aangepaste planning door corona, elkaar sneller opvolgden hebben zij zich met veel ijver en toewijding ingezet om tot dit positieve resultaat te komen. Gefeliciteerd allemaal en veel succes met het geven van jullie CF trainingen in de praktijk.

Ben jij op zoek naar een uitdagende opleiding met diepgang en een praktische insteek? Wil je actief werken aan de gezondheid van jouw hersenen en die van anderen? Dan is onze opleiding tot Cognitieve Fitnesstrainer wellicht iets voor jou. In september starten we weer met onze volgende trainersopleiding en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

https://www.cognitievefitness.nl/opleiding-tot-cognitieve...

191355204_1726113487591283_4626336328226

Nog meer gecertificeerde CF trainers

Een nieuwe lichting CF-trainers heeft gisteren de opleiding met succes afgerond! De afgelopen maanden hebben zij zich met veel enthousiasme en motivatie ingezet om de theorie en praktijk van onze methode onder de knie te krijgen. Vanwege de coronacrisis heeft het allemaal langer geduurd dan gepland maar hun geduld werd uiteindelijk beloond met het welverdiende certificaat. Van harte gefeliciteerd allemaal!
We hopen dat jullie het geleerde op een enthousiaste manier kunnen toepassen in het dagelijks leven en eigen trainingspraktijk.

186454734_1715313508671281_8451461308495

Incompany opleiding VML afgerond

Ontzettend trots op onze nieuwe lichting CF trainers! Afgelopen maand behaalden zij hun certificaat en mogen zij zich voortaan Cognitieve Fitnesstrainer noemen. Vorig jaar oktober begonnen zij met de opleiding maar vanwege de coronamaatregelen duurde het traject langer dan gepland. We zijn zeer verheugd dat we met deze ervaren lesgevers onze trainersgilde hebben kunnen uitbreiden. Dank dames voor jullie inzet, geduld en flexibiliteit de afgelopen maanden en heel veel succes met het verspreiden van de CF methode. Ook dank aan het bestuur van VML Nederland (Jos, Mieke en Marjan) voor de uitstekende organisatie en het bieden van deze mogelijkheid aan jullie leden. We praten binnenkort graag verder over waar we elkaar kunnen versterken om heel Nederland met plezier in beweging te krijgen!

173992001_1693194987549800_1442785627230

Artikel in de Outfit

Opnieuw een artikel over Cognitieve Fitness in de laatste editie van de Oudfit, het vakblad over sport- en bewegingsactiviteiten voor ouderen. Momenteel verzorgen we een speciale in company opleiding tot CF trainer voor seniorensportleiders. Als alles meezit ronden we die volgende maand af.

FE71572E-492A-4651-8568-63C06BA42AED.JPG

Ouder-Kind dag EVDSF

Op 19 september organiseerde de

Edwin van der Sar Foundation

voor de derde keer een speciale dag voor gezinnen met een kind met hersenletsel en hun broers en zussen. Wij mochten dit keer 3 workshops verzorgen en kijken met veel plezier terug op dit geslaagde evenement.

Nieuws: News
IMG_6628_Facetune_29-02-2020-16-46-55 2.
87741981_1342195042649798_17003467532759

Uitgebreide CF clinic in Alkmaar

29 februari 2020

Afgelopen zaterdag waren we door twee verschillende organisaties gevraagd voor het verzorgen van uitgebreide CF clinics. Omdat de clinics op verschillende locaties plaatsvonden zijn we met twee teams op pad gegaan. Een team van trainers ging naar de bijscholingsbijeenkomst in Alkmaar voor senioren sportleiders georganiseerd door Alkmaar Sport. Ons andere team ging naar The Coach in Nijmegen, het bijscholingsevent voor trainers en coaches aangesloten bij de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Ook geïnteresseerd in een unieke workshop of uitgebreide clinic? Vraag vrijblijvend info of een offerte aan.

Cognitieve Fitness als bijscholing voor KNGU

29 februari 2020

Binnen de KNGU verzorgen we een drie uur durende bijscholing over Cognitieve Fitness, speciaal gericht op KNGU docenten. Deze bijscholingseditie vond plaats in Nijmegen. De deelnemers waren allemaal ervaren docenten met verschillende doelgroepen, van jeugd en ouderen tot wedstrijdturners. Ook deze editie was weer een succes, met een mooi deelnemersaantal van 23.

IMG_6135_Facetune_01-02-2020-14-47-36.jp
8FEA83BB-B20A-482A-9D44-5D6EBD0E1A3D.jpg

Open Workshop

2 februari 2020

Dank aan de enthousiaste dames die gisteren uit alle uithoeken van het land kwamen om onze Open Workshop te bezoeken. We hopen dat jullie een inspirerende ochtend hebben gehad.

Fitstap coachopleiding

26 januari 2020

Afgelopen weekend weer met veel plezier de Fitstap-coaches de beginselen van Cognitieve Fitness bijgebracht. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 april 2020 vindt de eerstvolgende opleiding plaats in Nijmegen.
https://www.fitstap.nl/wat-is-cognitieve-fitness/

A1A6E6CB-23C5-47D8-989E-B608A43C05BE.JPG
IMG_8218_edited_edited.jpg

Startbijeenkomst incompany opleiding  in samenwerking met VML

19 januari 2020

Op verzoek van de Nederlandse Vereniging van Lesgevers Sport en Bewegen 55 plus (VML) hebben wij afgelopen weekend een CF clinic verzorgd. VML is een beroepsvereniging van gediplomeerde lesgevers sport en spel die bewegingslessen aanbieden aan senioren. De leden van VML (docenten MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen)) houden meer dan 300.000 55-plussers in beweging. Een belangrijke maatschappelijke taak die wij graag ondersteunen. Daarom hebben wij besloten om dit jaar in samenwerking met de VML een speciale incompany opleiding tot CF trainer te verzorgen. Leden van de VML kunnen zich hiervoor bij de VML opgeven en onze opleiding tegen een sterk gereduceerd tarief volgen. Gezien de enthousiaste reacties na afloop van de bijeenkomst zal dit zeker een vervolg krijgen.

Bijscholing KNGU

1 september 2019

De 3 uur durende scholing was gericht op trainers van gymnastiekverenigingen en vond plaats in Alphen aan de Rijn.
Een leuke en leergierige groep trainers die we hebben proberen te inspireren met relevante inzichten vanuit de neurowetenschap voor de eigen sportpraktijk. Op zaterdag 9 november mogen we in Alkmaar opnieuw een bijscholing verzorgen voor de KNGU.

IMG_6051_Facetune_10-01-2020-17-54-00.jp
groepsfotodirection.jpg

CF in Fryslân

12 januari 2020

We zijn het nieuwe jaar gestart met een CF trainersopleiding in Friesland. In opdracht van de Friese Wouden zijn we de komende maanden bezig om een enthousiaste en betrokken groep zorgprofessionals middels een incompany traject op te leiden tot CF trainer. De Friese Wouden is onderdeel van de KwadrantGroep: een toonaangevend zorgconcern in de Friese ouderenzorg. De opleiding vindt plaats in woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost. De bedoeling is dat Cognitieve Fitness zal worden ingezet om de bewoners op een laagdrempelige en plezierige manier aan het bewegen te krijgen. Een mooi initiatief waar we graag een bijdrage aan leveren.

De Direction: een innovatief product om trainingen uitdagender en dynamischer te maken

8 januari 2020

Body Brain Dynamics heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het Belgische start-up bedrijf Ledsreact. Ledsreact is het bedrijf van Koen Vercauteren en hij ontwikkelde de 'DIRECTION'. De Direction is een digitale sport- en spelkegel die aan de hand van lichtsignalen de reactiesnelheid van sporters op de proef stelt. Werken met de 'Direction' zorgt voor een verhoogde motivatie, scherpere reacties, en gevarieerde trainingen. Het doet een beroep op ons cognitief vermogen en daarom zien wij het als een waardevolle tool die wij graag integreren in onze Cognitieve Fitness trainingen.

Body Brain Dynamics is strategisch partner van Ledsreact en daarmee de leverancier van de Direction in Nederland. Naast de verkoop en distributie van de Direction verzorgen wij workshops en trainingen om jou als trainer te helpen om op een een niveau omhoog te gaan met jouw team/sporter.

trainersnajaar2019.jpg
IMG_4774_Facetune_05-10-2019-15-56-44%20

Nieuwe lichting CF trainers

20 december 2019

Reuzetrots op onze 6 nieuwe CF trainers! Na zes intensieve opleidingsdagen werd hun harde werken onlangs beloond en mogen zij zich voortaan gecertificeerd CF trainer noemen. Daarmee zal de CF methode weer verder worden verspreid binnen Nederland en kunnen meer mensen kennis maken met ons unieke en wetenschappelijk onderbouwde concept om de hersenen gezond te houden. 

In het voorjaar van 2020 starten we weer met onze volgende trainersopleiding. Op zaterdag 1 februari 2020 organiseren wij eerst een Open Workshop voor mensen die kennis willen maken met ons concept.

CF in de Fitstap coachopleiding

5 oktober 2019

Speciaal voor de groep mensen die vanuit gezondheidsoogpunt meer moet (curatief) of wil (preventief) gaan bewegen, ontwikkelde KWBN een nieuw en uniek beweegprogramma: FitStap. Een programma dat verder kijkt dan alleen bewegen. Een interventie die door zijn unieke opzet toewerkt naar het bereiken van een gezonde geest in een vitaal lichaam. En dat vraagt om coaches met speciale capaciteiten. 

Body Brain Dynamics verzorgt in de opleiding de Cognitieve Fitness module. Via korte oefeningen die zijn gericht op specifieke cognitieve vaardigheden, worden de deelnemers zich bewust van de positieve effecten van bewegen op de hersenen. Tijdens deze oefeningen wordt er veel gelachen en ervaren deelnemers dat ze door veel oefening snel tot verbetering van hun uitvoering komen. Oefenen en herhalen zorgen ervoor dat de verbindingen in de hersenen sterker worden. Door nieuwe vaardigheden te leren houd je je hersenen betrokken en uitgedaagd, waardoor er nieuwe neurale verbindingen gebouwd worden en je cognitieve functies verbeterd worden.

ow.jpg
metScherder.heic

Goed bezochte Open Workshop

30 september 2019

Afgelopen zaterdag een goed bezochte Open Workshop met enthousiaste deelnemers uit verschillende vakgebieden. Een uitgebreide toelichting kunnen geven op ons concept en onze trainersopleiding afgewisseld met een set uitdagende oefeningen. We hebben er samen met de deelnemers weer veel plezier aan beleefd. De volgende Open Workshop vindt plaats op 1 februari 2020.

Cognitieve Fitness bij NAH dag 

22 september 2019

Zaterdag 21 september jl. organiseerde de Edwin van der Sar Foundation een speciale dag voor gezinnen met een kind met hersenletsel (5-12 jaar) en hun broers en zussen, op het prachtige terrein van de KNVB Campus in Zeist.Voor de kinderen was er een sportief programma onder professionele begeleiding. Voor de ouders waren er diverse workshops en lezingen m.m.v. diverse experts uit het werkveld jeugd & hersenletsel. Na de opening door Annemarie van der Sar volgden er interessante lezingen van Erik Scherder en Eric Hermans. Daarna mochten wij met veel plezier twee workshops verzorgen voor de ouders. Al met al weer een zeer geslaagde dag!

Nieuws: News
bottom of page